VÄLJ GOTLAND FÖR DIN YOGA-RETREAT

Längtar du efter att ta en paus från vardagen, och få ägna dig helt åt dig själv under några dagar? Då låter det som om du skulle må bra av en yoga-retreat. Låter det svårt, krångligt och dyrt? Inte alls, det finns flera knep som du kan ta till för att skapa dig en alldeles egen retreat, som passar dig och dina förutsättningar.

Självklart finns det färdiga paket med resor till avlägsna och exotiska platser som du kan köpa. Men det finns också möjligheter på närmare håll. Här kommer vi tipsa om hur du gör en egen yogaresa till en exotisk svensk plats, nämligen Gotland. Packa dina yoga tillbehör, och åk iväg.

NÄRA NATUREN

Gotland är en ljuvlig plats. Här känner du naturens närvaro på ett sätt som ingen annanstans i Sverige. Att det är en ö gör att även havet känns ständigt närvarande och dess inneboende kraft liksom anas i vinden var än på ön du befinner dig.

Kanske är Gotland mest känt som en sommardestination, men faktum är att vi tycker nästan att det är bättre att vara här under de lite ruskigare månaderna. För visst är solsken och varma vindar något att längta efter, men ett få uppleva havet och luften en dag när allt går i gråskala, med vinden bitande i kinderna och regnet hängande i luften är en lektion i att vara nära naturen.

YOGA

Om du vill ha handledning under din yoga-resa till Gotland finns det flera yoga-studios på ön. Boka in dig på klasser där det passar dig. Testa gärna olika sorters yoga, och framför allt något du inte har provat på förut. Ibland finns det också färdiga retreat-helger du kan boka in dig på.

Är du lite mer erfaren och känner att du inte behöver en instruktör för att sätta ihop ett helgprogram som passar dig så är möjligheterna oändliga. Skapa ett helt eget program som fokuserar på det du behöver just nu, vare sig det är andningsövningar för att landa i nuet eller rörlighet för att hjälpa kroppen att bli balanserad. Vill du så kan du ta hjälp av någon online-instruktör för att få lite variation. En helg med yoga är också ett bra sätt att prova på någon ny online-yogi, för att jämföra och se vem som passar dig bäst.