JULMARKNAD OCH ADVENTSMYS PÅ GOTLAND

Julmarknad på Gotland är en upplevelse som inte bara är till för de bofasta gutarna. Var du än bor i Sverige är det väl värt att göra ett besök på Gotland under advent och ta del av den härliga julstämningen.

Varför inte göra en adventsresa med kompisar och familj? Passa på att kombinera mysigt kompishäng med glöggmys och julmarknad. Har någon av er hus på Gotland är det en självklar plats för glöggmingel, men det går lika bra att samlas på ett hotellrum eller i på lokal.

Packa varma kläder för uteaktiviteterna, men glöm inte finstassen! Det finns inte mycket som är trevligare än att komma in i värmen med frostnupna kinder, svida om till klänning och klackar, fixa till frisyren med löshår clips och sminka sig lite och sedan mingla med glögg, pepparkakor, snittar och bubbel.

GOTLANDS JULMARKNAD

Gotlands julmarknad är det traditionsenliga startskottet på julsäsongen på ön. Den hålls sista helgen innan advent, alltså 23-24 november 2019. Evenemanget är ursprungligen Gotlands Hushållningssällskaps, men har nu flyttat till Wisby Strand.

På julmarknaden finns det mängder med utställare som säljer allt från hemstickade strumpor till läckra bakverk. Passa på att fynda julklappar och pynt, och förstås att insupa en rejäl dos julstämning.

Självklart finns det ett café där du kan värma dig och fylla på depåerna med kaffe och fika innan du tar nästa sväng på marknaden.

STÅNGA JULMARKNAD

Den 8 december är det dags för Stånga julmarknad. Här kan du glida runt bland bodarna, njuta av en kopp glögg och beundra allt det fantastiska hantverket. Du kan köpa julpynt av halmslöjd och garn, hemkokt godis och självklart också hembakat till fikat.

Barnen kan lämna önskelista till tomten, och dessutom anordnas det godisregn vid flera tillfällen. Det anordnas dans runt granen och finns även ponnyridning,

JUL I NORRLANDA

Helgen den 14 och 15 december går Jul i norrlanda av stapeln. I Norrlanda finns det flera hantverksföretag som under helgen har öppet i sina verkstäder och visar upp sin verksamhet. Verkstäderna är givetvis fyllda med julprodukter som du kan köpa direkt av hantverkarna själva.

Glögg och pepparkakor finns förstås också, liksom en klurig frågetävling där fina priser utlovas.