Efter att ha bott på Gotland i hela vårt liv kan vi ön som få. På Gotlandsstrandbyar.se delar vi med oss av det vi vet om ön och som vi tycker gör den så fantastisk.

INSPIRATION INFÖR DIN RESA TILL GOTLAND

Gotland är den bästa platsen vi vet. Vi är glada att du ska få uppleva ön. Som inför alla besök till nya platser kan det vara svårt att veta i vilken ände man ska börja. Ska man börja drömma om alla sevärdheter eller göra slag i saken och boka direkt?

Vår ambition är att ge dig information så att du både kan drömma och planera inför din resa till Gotland. Här på Gotlandsstrandbyar.se ger vi såväl praktiska restips som inspirerande förslag på ö-upplevelser.

DÄRFÖR ÄLSKAR VI GOTLAND SÅ MYCKET

Vi får ofta frågor om varför vi älskar Gotland så mycket. Det självklara svaret vore kanske att vi älskar ön för att den är vårt hem. Men det är inte riktigt så enkelt. Gotland utövar en alldeles särskild lockelsekraft på oss.

Vi kan inte få nog av den medeltida miljön innanför ringmuren i Visby. Ingen annanstans i Sverige finns en så välbevarad medeltidsstadskärna – det är helt otroligt! Vi kan heller inte få nog av den levande landsbygden med unika museer och gårdscaféer.

För att inte tala om Fårö. Precis som Visby är Fårö som en egen liten värld. På den lilla ön utanför Gotlands nordöstra kust är landskapet kargt och präglat av raukarna som skjuter upp ur stränderna.

GOTLAND ÄR EN SÄREGEN BLANDNING AV NATUR OCH KULTUR

Gotland är en säregen blandning av natur och kultur. Vår önskan är att du ska få uppleva denna unika mix av miljöer och sevärdheter. Vi vill att du ska få en chans att stadsvandra innanför ringmuren, bila runt på landet, bada i det bräckta vattnet, komma nära raukarna och smaka på Gotlands ”inhemska” maträtter och delikatesser.

Välkommen till vår underbara ö!