GOTLANDS 10 POPULÄRASTE PLATSER

Det råder inga tvivel om att Gotland har mycket att erbjuda sina besökare! Med allt från raukarna i naturreservatet Langhammar på Fårö till det öppna landskapet på Närsholmen och inte mindre än 92 medeltida kyrkor råder det ingen brist på underbara naturupplevelser i alla väderstreck. Varje socken på Gotland har en medeltida kyrka och om man besöker denna fantastiska ö någon gång mellan 15 maj och 15 september har man tillgång till de allra flesta kyrkorna, medan vissa kyrkor har öppet från januari hela vägen fram till december.

En mycket populär destination är Ekstakusten med det magiska naturreservatet som sträcker sig från Djupvik fram till Hammarudden. Längs denna kust kan ni njuta av en helt otrolig utsikt mot Karlsöarna, så vi skulle vilja säga att det är ett måste att gå på en långvandring här. De som gillar att fiska kan välja mellan två olika fiskelägen: Djupvik och Kronvall. Lite mer spännande än en konferens Stockholm!

Vi rekommenderar också att ni besöker Stora Karlsö, Hoburgen, Sudersand, Lummelundagrottan och Gotlands Museum. Hoburgen hittar ni på Gotlands sydspets intill naturreservatet Husrygg. Den kända Hoburgsgubben blickar ut över Östersjön, liksom han har gjort under årtusenden har blickat ut över havet. Hoburgsgubben är en rauk som ser ut som ett manshuvud från en viss vinkel och där finns det även restaurang Majstregården, en kiosk och en liten butik där ni kan köpa souvenirer. Sist men inte minst måste ni så klart spendera lite tid i Visby, där ni kan strosa runt och njuta av den vackra medeltida staden som står med på Unescos världsarvslista.