SOMMARHUS PÅ GOTLAND – SÅ GÖR DU!

Milda vindar som fläktar i skira gardiner, surr från humlor och kvitter från fåglar. Solen som letar sig in genom det halvöppna fönstret och värmer upp oss frusna nordbor… Visst är vi många som drömmer om precis det, och var passar det bättre att skaffa ett sommarhus än på Gotland? Nej, just det, ingenstans, för Gotland är den ultimata sommarön (och för all del den ultimata vinterön också, om du frågar oss).

Åk på loppis på ön och köp möbler, mattor och tavlor. Handla posters online och rama in. Blanda gammalt och nytt för att få ett härligt och inbjudande sommarhem. De där små detaljerna som gör hela hemmet är det härligaste att spendera tid på.

Men innan dess, då? Hur ska du göra för att få tag i ett hus, och inte vilket hus som helst, utan det perfekta huset på Gotland? Först och främst, sluta leta efter det perfekta huset, för det kommer du inte hitta. Försök istället se potentialen, och hur du skulle kunna skapa det perfekta huset från det som finns.

VAR PÅ GOTLAND VILL DU BO?

Att ha ett hus på Gotland säger egentligen lika mycket som att ha ett hus i Skåne. Det finns många områden på Gotland, och de har alla olika karaktär. Ett hus i När är inte detsamma som ett hus i Bungenäs eller som ett i Visby.

För att veta var du vill skaffa ditt hus är det smart att åka runt på ön, och kolla på områdena. Helst ska du förstås stanna några dagar för att verkligen känna efter hur det är, men så mycket tid kanske inte finns.

Att välja om du vill ha sommarhus i stan eller på landet är kanske inte så svårt. Besök därefter norra, södra, västra och östra delen av ön. De inre delarna kommer du att få uppleva på köpet.

VILKEN STANDARD VILL DU HA?

På Gotland finns det fortfarande en hel del hus som inte är topprenoverade, och som inte ens har rinnande vatten inomhus. Är du intresserad av ett enklare hus, antingen för att bo i som det är eller för att renovera själv till önskad standard finns det objekt för dig.

Givetvis finns det många som redan har gjort sin renoveringsresa, så om du vill ha ett riktigt lyxigt boende under sommarmånaderna kommer du kunna hitta det också.

Vilket du väljer beror på vad du söker, och troligen också på din budget. Topprenoverade hus kostar förstås en hel del, medan ett hus i enklare stil har en mindre prislapp.