TA EN PÅSKTUR TILL GOTLAND

Nu närmar sig påsken, och i år passar det kanske bättre än vanligt att lämna jobbet och ta en tur till Gotland. I början av april visar ön upp sig i sin bästa vårskrud, och hela ön börjar vakna till liv efter vintervilan. Både människorna och naturen är sugna på sommar och sol.

Även om du jobbar på ett härligt kreativt ställe som Convendum så kan det vara skönt att ta en paus. Både från jobbet, men kanske också från nyhetsrapporteringen som just nu inte innehåller så mycket positivt. Så ta tillfället i akt att pausa nyhetsflödet och njut istället av det vackra Sverige har att erbjuda.

BOKA ETT ANNORLUNDA BOENDE

För att göra din påskresa annorlunda och speciell kan du testa att boka ett annat boende än det du är van vid. Är du van vid hotell så hyr ett hus som omväxling. Att bo på vandrarhem eller i en campingstuga ger också en helt annan upplevelse och kan vara väl värt att prova.

Och givetvis så ska du testa att bo på en annan del av Gotland än du brukar. Har du aldrig varit här väljer du något annat än Visby, och om du har ett ställe som du brukar bo på väljer du en annan del. Fårö, Sudret, När, Svajde, Sundre, Hemse eller Klintehamn är exempel på ställen du kan prova och som erbjuder sinsemellan olika upplevelser.

VARNING: DET ÄR LÄTT ATT BLI KÄR I GOTLAND

Gotland är en ljuvlig ö, och det är oerhört lätt att bli kär i den. Många som semestrar här återkommer år efter år, och en del köper till och med ett eget hus här. Somliga har det som sommarboende, medan andra blir så fast att de flyttar hit permanent.

Och varför inte egentligen? När du kommer hit kommer du upptäcka att det mesta du behöver faktiskt finns på ön. Ändå är stämningen här mer avslappnad och tempot lugnare än på fastlandet. Kanske är det lugnet som närheten till naturen och havet ger som du behöver för att kunna slappna av och känna glädje och lätthet i livet?