STOCKHOLMSVECKAN I VISBY

Under sommaren ändrar Visby karaktär – från en mysig, intim och pittoresk småstad till att bli mer som… Stockholm. Eller snarare som Stockholms nöjeskvarter i miniatyr, ungefär som Copperhill i Åre under sportlovet. Framför allt gäller detta under den så kallade Stockholmsveckan, som drar igång i början av v29 varje år, för att kulminera under den följande helgen.

Den här transformationen från sömnig småstad till ett nöjesmecka med hög puls kan man förstås se som både positiv och negativ, men en sak är säker och det är att det inte Visby som sig själv du upplever om du besöker Visby under Stockholmsveckan utan något annat.

RESA OCH BOENDE

Eftersom det är väldigt många människor som kommer till Gotland just för att uppleva Stockholmsveckan så brukar det vara svårt att få plats på flyg eller färja, samt att ordna boende. Om du vill komma hit v29 och uppleva atmosfären är det en bra idé att vara ute i god tid för att boka både resa och hotell.

KROGAR OCH NÖJEN

En typisk dag under Stockholmsveckan innebär strandhäng, sol och bad under dagen. Därefter är det after sun på Kallis, så på med läppglanset så drar vi! Traditionen bjuder att du inte stannar för länge på varje ställe, utan ta en drink och gå vidare.

Någonstans under kvällen äter du middag på en av restaurangerna, och tänk på att boka bord. Även här gäller att vara ute i god tid med bokningen. Efter maten är det dags för förflyttning till något av dansställena, exempelvis Gutekällaren. Är du riktigt danssugen kanske du hinner med flera av ställena under en och samma kväll.

ÅTERHÄMTNINGEN

Börja morgonen efter med en rejäl frukost på hotellet. De flesta hotell i Visby har bra bufféer. Ett par koppar kaffe brukar krävas, och ett glas apelsinjos hjälper dig att vakna. Efter frukosten är det stranden som gäller igen.

Missar du frukosten och går direkt på lunchen så testa Bakfickan. Vill du hellre ha en fikalunch så finns café Gula Huset, och för pannkakor så väljer du creperie och logi.