FIRA PÅSKEN PÅ GOTLAND

Nu blir dagarna allt längre och ljusare och våren nalkas. i och med det kommer också påsken allt närmare. I år är det en sen påsk, vilket gör att det verkligen finns möjlighet att det hinner bli varmt och skönt. Och med nästan en veckas ledighet, vad passar bättre än att fira påsken på Gotland?

Det finns en mängd festligheter på Gotland under påsken, så för den som vill ha fullt upp är det ett perfekt tillfälle att besöka ön. Förutom listade aktiviteter är påsken också det stora startskottet för ön, som slår upp portarna och hälsar våren och alla besökare hjärtlig välkomna. De flesta caféer, restauranger, butiker och loppisar har påsken som sitt inofficiella startdatum så du har ett stort utbud av utflykter runt hela ön att välja från.

PÅSKMARSCHEN I VISBY

Varje år är det en traditionsenlig påskmarsch i Visby på skärtorsdagens eftermiddag. Här samlas flera tusen påskkärringar för att fira in påsken i en gemensam marsch. Årets upplaga går av stapeln den 18 april, med start klockan 16.00. Marschen avgår från Österport, och slutar i Almedalen.

Alla utklädda barn får varsitt påskägg, och alla som är utklädda ar chanser att vinna fina priser. Från klockan 14.00 på skärtorsdagen kan man få hjälp med sminkning på Österport.

PÅSKFESTIVAL

Under påsken äger Påskfestivalen rum. Då görs det plats för en hel vecka med kulturevenemang som filmvisningar, dansföreställningar och konstutställningar över hela ön. De olika eenmangen tar plats både i kyrkor och offentliga lokaler och syftet är att förmedla påskens budskap.

Årets tema för påskfestivalen är Dedication, och det kommer att gå som en röd tråd genom repertoaren för de olika föreställningarna. I programmet hittar du bland annat en konsert med musik och dans i Visby Domkyrka på långfredagen klockan 12.00, och en recitation på Almedalsbiblioteket på påskdagen.

Bland konstutställningarna märks Ann Wolff som ställer ut skulpturer i Domkyrkan. Ann Wolff jobbar bland annat med glas, metall och betong och är internationellt erkänd och har fått flera priser världen över. Hennes konst kan du hitta i flera officiella forum i hela världen.