UPPTÄCK GOTLAND PÅ CYKEL

Det finns nog ingen plats i Sverige som är så trevlig att upptäcka på en cykel som Gotland. Den vackra naturen i kombination med de små pittoreska samhällena och en härlig utflykt till Visby kommer vara något som du sent glömmer.

En stor fördel med att cykla på Gotland är också att landskapet är ganska plant, vilket gör att du slipper kämpiga uppförsbackar och djupa dalar som du måste cykla nedför. Racer, mountainbike eller elcykel, du väljer! Vi listar några ställen på Gotland som du måste besöka när du cyklar runt och därefter kan du planera din rutt och bestämma vilka campingar eller vandrarhem du vill boka in dig på. Häng med!

VISBY – EN FANTASTISK STAD ATT CYKLA RUNT I

Inget besök till Gotland är komplett utan att åtminstone befinna sig en dag i Visby. Denna stad lockar med sina mysiga restauranger, barer, pittoreska hus och såklart också sin gedigna historia. Ett perfekt resmål på ön om du vill lära dig mer om Gotlands historia och de mest kända byggnaderna. Visby har väldigt bra cykelbanor och du kan enkelt ta dig fram överallt eller cykla cykelrundan utmed ringmuren.

SE ÖNS VACKRA KYRKOR

Gotland är också känt för sina många kyrkor som ligger utspridda över hela ön. Du hittar flera i Visby men utöver detta finns det också särskilt ritade cykelturer för dig som vill se samtliga kyrkor på ön. Denna rutt är ganska krävande och lång, men ett bra val om du spenderar en längre stund på Gotland. Rutten gör också att du kan se fler delar av ön under en och samma vistelse.