SAKER ATT GÖRA PÅ FÅRÖ UTANFÖR GOTLAND

Det finns flest upplevelser på den norra sidan av Gotland. Den nordöstliga ön Fårö som du når via den gratis färjan från Fårösund är ett av de populäraste resmålen. Vilka saker finns att göra på Fårö utanför Gotland?

LANGHAMMARS RAUKOMRÅDE

Nere vid havet, i det karga landskapet på Fårö skjuter raukarna upp i landskapet. De 8 till 10 meter höga kalkstensformationerna är som naturens egna skulpturer, först gamla rev och nu karakteristiska kalkstenar som genom tiderna har motstått vattnets nötande kraft. Det finns parkeringsplatser alldeles intill Langhammars raukområde och om du vill kan du gå ner för sluttningen och vandra alldeles intill de spektakulära stenformationerna, som onekligen för tankarna till statyerna på Påskön i Chile.

DIGERHUVUDS RAUKOMRÅDE

Ingen annanstans än vid Digerhuvud kommer Fårö så till sin rätt. Där är landskapet kargare än någonsin, och fastän otaliga bilar passerar längs vägen varje år vilar det en romantisk, öde stämning över området. På väg till raukområdet passerar du långa kalkstensstränder och en klunga med gamla fiskebodar – vi älskar atmosfären vid fiskebodarna. Digerhuvud är det största raukområdet i Sverige och många som besökt platsen vittnar om att den nästan inte är av denna värld. Du måste själv uppleva naturområdet för att förstå hur fantastiskt och speciellt det är.

SUDERSANDS STRAND

Om du vill få en riktig semesterkänsla på din resa till Gotland och Fårö kan vi varmt rekommendera Sudersands strand. Där ligger det omtyckta Sudersands Resort. Semesteranläggningen är ett mycket fräscht campingområde med nybyggda stugor att hyra, en lyxig restaurang, ett snabbköp, en swimmingpool, relaxavdelning, enorm lekplats, minigolfbana och så vidare. Så finns det vita sandstrandskantade havet vid Sudersands Resort. Under högsäsong kan du varva att doppa dig i det bräckta blå med att äta och dricka på strandbarerna och -restaurangerna. Sudersands strand är ett supermysigt ställe att hämta andan på och det lämpar sig väl för hela familjen.