FIRA JUL PÅ GOTLAND

Gotland är en underbar destination under jul och nyår! Om du funderar på att spendera julafton eller nyårsafton i Visby kan du till och med fira en medeltida jul. Som du säkert vet är Gotland känt för medeltidsveckan, som äger rum i augusti. Det är en vecka då hela Visby förvandlas till en medeltida by och denna tradition har firats sedan 1984. Även vintern bjuder på en liten dos av medeltid, med medeltida konserter, tornerspel, eldshower, krogar med medeltida fester och dekoration, spännande marknader och workshop, gyckel och parader och även föreläsningar på spahotell Sverige, vanliga hotell och gästhem på olika delar av ön.

Julmarknaderna brukar öppnas redan 24 november och pågå i en hel månad. Då kan man vandra runt från marknad till marknad i olika delar av Gotland och verkligen njuta av en magisk julstämning. En tomteparad, som anordnas av Frälsningsarmén första lördagen i december, förgyller Visby Centrum då årets paketinsamling firas, till förmån för barn och familjer på Gotland som behöver hjälp med att fira en fin jul tillsammans. Där kan du alltid se tomtenissar, änglar och pepparkaksgubbar i alla olika storlekar! Ja, även de vuxna får vara med i paraden och alla har kul tillsammans.

I år blir det dessvärre lite mindre firande och en del hotell kommer också att ha stängt över jul och nyår, så det är bäst att du ringer och pratar med dem innan du försöker göra en reservation på nätet. Men om det inte blir jul på Gotland i år så har vi alltid 2021!