BJUD IN TILL EN RIKTIGT HEJDUNDRANDE HEMMAFEST

Nu är det hög tid att ta farväl av sommaren och istället välkomna kyligare vindar och den mörkare årstiden. Och vad passar bättre för det än att ställa till med en riktigt härlig fest? Inget, säger vi.

Samla dina vänner och bekanta, bulla upp med godsaker och se till att det finns något att dricka för alla. Mycket mer än så är det ju inte som krävs för att en fest ska ha alla förutsättningar för att bli riktigt lyckad. Köp hair extensions, dra på dig en klänning och ett par klackar och du är redo att kalasa in hösten.

Men visst, det finns en del grejer som kan vara bra att tänka på för att festen ska gå från att vara lyckad till att bli en megasuperdundersuccé. Så håll i hatten, för här kommer våra bästa festtips.

VÄLJ ETT TEMA FÖR FESTEN

Temafester är alltid roliga. De kräver förvisso lite av deltagarna, men å andra sidan blir resultatet nästan alltid lite, lite bättre än ordinarie fester. Några av alla teman som finns är Harry Potter, 70-tal, 80-tal, Top Gun, skräck, dataspel och film. Vilket du väljer beror såklart på dina preferenser och vilka dina gäster är.

Tänk på att ge dina gäster en ärlig chans också. Om det bara är du som gillar Harry Potter kanske det inte är det bästa temat. Fundera alltså på din gästlista innan du sätter temat, och ta ett tema som du tror att så många som möjligt skulle uppskatta.

MAT OCH DRYCK

För att en fest ska bli riktigt bra tycker vi att det ska finnas något att äta. Det behöver verkligen inte vara en middagsbjudning, men något slags tilltugg gillar vi. En lite lyxigare pastasallad funkar om du vill ha det så lätt som möjligt. Några pajer och en sallad är inte heller speciellt tidskrävande att ordna.

Vill du lägga mer tid och arbete på mat så finns det mängder av bufféuppslag online, både med och utan tema.

Drycken kan knyta an till ditt tema på olika sätt. Oftast krävs då lite mer ansträngning och en bar. Vill du hålla det enkelt ser du till att det finns rött och vitt vin, och öl. Självklart också alkoholfria varianter för dem som föredrar det. För att kyla större mängder öl och vin kan du antingen använda badkaret, eller om du inte har det, diverse hinkar och kylväskor.