ROCKFESTIVALEN DÖSKALLEN

Se till att vara på plats på Gotland fredag 29 och lördag 30 mars, för då går Döskallen 2 av stapeln! Döskallen är en musikfestival skapad av eldsjälarna bakom Coop Records Books & Things. De åtta banden som ska spela under de två kvällarna är Avantgardet, Baby Grandmothers, Liktal, Slite Cement, The Cult of Boydah, Second Oracle och Avund.

Arenan i år är Donners Event i Visby, eftersom man har vuxit ur Wisby Strand och kongress där man huserade förra året.

Precis som förra året kan man se fram emot fantastisk musik och en alldeles unik festival, både vad gäller lineup och stämning runt arrangemanget. Nytt för 2019 är att festivalen har lagts ut på två kvällar för att kunna erbjuda ännu fler band.

DÖSKALLENS HISTORIA

Döskallen är en avknoppning från Rockskallen, som är en annan musikfestival på Gotland. Simon Edmark och Martin Kristensson fick frågan om de ville vara med på ett hörn på Rockskallen 2018, och tackade ja på villkor att de fick göra det på sitt sätt, eftersom de kände att banden som skulle spela inte var riktigt deras grej. Istället fick de band som passade dem lite bättre att ställa upp, och så var Döskallen 2018 född.

Döskallen 2018 blev en succé, så inför 2019 utökade man satsningen till två kvällar, med fler band och artister. För att kunna ta emot fler åhörare har man även flyttat Döskallen till en ny, större arena.

COOP RECORDS BOOKS & THINGS

Coop Records Books & Things är en avdelning i Coop Forum i Visby. Det hela började 2015 när Simon och David som ansvarade för fisk- respektive färskvaruavdelningen upptäckte sitt gemensamma intresse för obskyr musik och dito band, och beslöt att börja sälja vinylskivor bredvid delikatessdisken som en del av Coops Gotlands satsning på att ta tillvara på personalens kunnande och intressen.

Idag är Coop Records Books & Things en institution med 250 skivor i lager och en omsättning på ungefär en miljon kronor. Hela musiksverige har hört talas om Coop Records, och kombinationen Coop och vinylskivor gör sitt till för att det ska vara en cool grej.