RESTAURANGER PÅ GOTLAND

Att åka till Gotland under semestern är idag i princip lika vanligt som att använda ett digitalt rapporteringsverktyg för den som har ett digitalt arbete. När det inte råder en pandemi i världen är Almedalsveckan, Stockholmsveckan och Medeltidsveckan – som alla utspelar på Gotland – några av de mest populära i hela Sverige. Har du tidigare inte varit på Gotland är det dags att åka dit! Men frågan är var man ska äta. Nedan går vi igenom vilka restauranger du verkligen inte får missa under ditt besök på Gotland!

MODERN MAT

Om du är sugen på modern gotländsk mat är det Karkas, Lilla Bjers eller Smakrike du ska gå till. Hos dessa restauranger erbjuds du fantastiska matupplevelser som ser olika ut beroende på säsong och utbudet av råvaror. För dig som tycker om nordisk mat och samtidigt vill vara modern kan Gåsens Lada (Grågåsen) vara något för dig. Denna restaurang är inte bara häftig matmässigt, utan visste du att det även är inspelningsplatsen för Så mycket bättre-måltiderna?!

INTERNATIONELL MAT

Om du verkligen vill att det ska kännas som att du är utomlands när du besöker Gotland kan du besöka Krönet eller Surfers. Där kan du äta måltider som rent ut sagt bidrar med en utomlandskänsla både för maten, inredningen och stilen överlag. Krönet har Visbys mest uppskattade utsikt – att många stannar där och äter tapas hela dagarna är inte så konstigt. Hos Surfer hittar du olika smårätter, ett koncept som är inspirerat av Sichuan.

HUSMANSKOST MED EN ELEGANT TOUCH

Lyxa till dagen eller kvällen ordentligt genom att äta en måltid på Gamla Masters eller Värdshuset Lindgården. De båda ligger placerade i Visby och erbjuder matupplevelser utan dess like året om. Njut av klassisk svensk husmanskost med extra mycket lyx som får dina smaklökar att dansa!