LOPPISAR PÅ GOTLAND

Ett favoritnöje under somrarna, för både turister och bofasta, är att åka på loppis och leta efter fynd. Det finns en mängd ställen med loppis på Gotland, både fasta och tillfälliga. De tillfälliga, exempelvis de som Lions anordnar, hittar du lättast information om på svenskaloppisar.se.

Bredvid Kapten Grogg finns loppisen i Ronehamn. Här finns det en mängd fynd som kan bli dina efter lite letande och köpslagande. Och om du skulle missa just det där fantastiska fyndet som du spetsat in dig på, så kan du ju alltid ta en drink på Kapten Grogg istället.

Ett sätt att få till den där ombonade känslan hemma är att fynda gamla tavlor på loppis. Och om du inte hittar den perfekta tavlan så är ett annat knep att köpa gamla vackra ramar, och sedan sätta in nya bilder i dem, till exempel från www.artiks.se. Såhär inför julen så kan det också vara en idé att leta efter gamla julprydnader och julgranskulor, för att få en lite bohemisk stämningen på hemmet inför julen.

HAVDHEM

En av de största fasta loppisarna på Gotland hittar du i stationshuset i Havdhem. För att göra de allra bästa fynden gäller det att hänga på låset när de öppnar. Men om du inte är morgontidig så gör det inte så mycket, det är definitivt värt att strosa runt och kolla bland alla gamla ting ändå. Och vad är det som säger att du har samma smak eller letar efter samma saker som alla andra? Ditt bästa fynd kan ju dölja sig var som helst och måste inte vara nyinkommet.

ANTIKAFFÄRER

Om du inte är sugen på just loppisformatet, men ändå letar efter gamla saker med charm så finns det förstås ställen för dig också på Gotland. Ett är Kuriåsa, som ligger i en gammal lada i Hemse på södra Gotland. Här hittar du inredning, gamla saker och fantastiska möbler.

Knasiga och roliga gamla grejer, och loppissaker fast inte på en loppis, hittar du på Toftalagret som såklart ligger i Tofta. Under sommaren har de öppet både på helger och vardagar, medan det bara är helgöppet på vår och höst. Under vintern är det stängt. För öppettider gör du bäst i att kolla på instagram.