HUR TAR MAN SIG TILL GOTLAND?

Hur lång tid det tar att åka till Gotland beror på var du åker ifrån. Men det finns olika ställen som du kan åka till för att åka vidare till Gotland. Du behöver alltså inte vara orolig för att du inte ska kunna ta dig till denna fantastiska ö, för var du än startar din resa ifrån så kan du alltid ta dig till Gotland på ett eller annat sätt.

NORRA OCH MELLERSTA SVERIGE

Om du bor i Umeå eller i någon annan del av norra Sverige är det smidigast att åka ner till Nynäshamn för att sedan ta färjan över till Gotland. Likaså är det enklast att åka till Nynäshamn om du bor i Falun eller någon annan stad i mellersta Sverige.

Om ni bor i norra Sverige kan det ju ta ett tag att komma till Nynäshamn. Därför kan det vara smart att stanna i Stockholm en natt eller två för att samla lite ny energi till er härliga vistelse på Gotland. Ni vill ju inte komma fram och vara helst slut. För att samla mest energi rekommenderar vi att ni besöker ett dagspa Stockholm.

SÖDRA SVERIGE

Om ni startar er resa till Gotland från den södra delen av Sverige är det smidigast att åka till Oskarshamn istället. Även här går det en färja som kan ta er till Gotland. Denna färja tar drygt tre timmar – vilket även färjan från Nynäshamn gör. När färjan är framme är ni framme på Gotland och det är då semestern börjar på riktigt.