ALLT OM MEDELTIDSVECKAN PÅ GOTLAND!

Ett evenemang som många vallfärdar till Gotland för varje år är Medeltidsveckan. HÄR kan du njuta av kostymer som tar dig tillbaka i tiden, spännande aktiviteter och en dag i Visby som passar alla åldrar. Vi listar här all information som kan vara värt att ha i åtanke inför ditt besök till Medeltidsveckan. När anordnas Medeltidsveckan, vilka olika delar består evenemanget av och vad kan du helt enkelt förvänta dig?

NÄR INFALLER MEDELTIDSVECKAN?

Under en hel vecka i augusti månad kan du besöka Medeltidsveckan. Under år 2022 anordnas den till exempel mellan den 7 till 14 augusti och intresset är stort, vilket innebär att du bör boka biljetter, boende och platser på de olika föreställningar som visas tidigt. Detta för att kunna säkerställa att det inte blir utsålt.

VAD KAN MAN FÖRVÄNTA SIG UNDER VECKAN?

Medeltidsveckan som även har vunnit det stora turismpriset, består av mängder av aktiviteter, event och föreställningar. Några av de mer populära är slaget vid ringmuren, där flera hundra personer från olika länder spelar upp ett av de mest omtalade slagen. Om du gillar ljudet av stål som klingar mot varandra och svensk historia, så kommer detta vara väl värt att boka biljetter till.

Utöver detta så är Medeltidsmarknaden välbesökt. Här kan du äta god mat med inspiration från Medeltiden, dricka mjöd och även köpa hantverk och kläder som du kan bära under veckan. Många hängivna besökare på Medeltidsveckan väljer att klä ut sig, men det är dock helt upp till dig hur du vill besöka festivalen. Huvudsaken är att du har en bra plan för dagen och hinner med att se allting på listan!