BAKA GOTLÄNDSKA HJÄRTEBULLAR TILL ALLA HJÄRTANS DAG

Nu är det äntligen dags för årets romantiskaste dag! Tänk, det är ett ord som saknas i ordlistan. Februari månad är väl ändå en av de smaskigaste månaderna. Vi får äta god mat och en massa härlig choklad på Alla Hjärtans Dag och en massa semlor dessutom under månadens gång. Ett av våra favoritrecept är gotländska hjärtebullar med fint strössel eller pärlor på i kärlekens färger: rosa och rött i alla tänkbara nyanser. Lämna din riskokare och fritös i köksskåpet för här är det söta munsbitar som gäller.

Hur bakar man hjärtebullar? Här får du plocka fram den hjärtformade pepparkaksformen ur jul-lådan och skära ut hjärtan ur bulldegen. Du kan använda din favoritdeg som du vanligtvis föredrar när du bakar bullar eftersom det inte är någon skillnad alls. Men kom ihåg att själva degen inte brukar vara så söt – det är fyllningen som gör bullarna söta och krämiga – så det kan vara smart att välja en sötare deg. Du kan också göra skåror i degen och fylla med smör och vaniljsocker. Pensla på ägg och dekorera med strössel så blir de extra fina att se på. Det går också att köpa små hjärtan för dekoration av bakverk!

Om du vill slippa plocka fram dina blenders och degblandare kan du bjuda på läckra kärleksplättar med sylt, bär och grädde. Eller du kanske vill ha en utmaning? Då kan vi tipsa om hjärtformade princessbakelser med hjärtan på fyllda med vaniljkräm, grädde och hallonsylt. Fantastiskt fina bakelser till en oförglömligt romantisk dag.