AKTIVITETER PÅ GOTLAND

Gotland är en plats som många svenskar faktiskt aldrig har besökt. Kanske lockar en utlandssemester mer, då det känns som man verkligen kommer långt bort. Men så behöver absolut inte vara fallet. Gotland är mycket fint att besöka oavsett årstid och bjuder på shopping, ett gediget restaurangutbud och har också många fina utflyktsplatser som du kan besöka under dagen.

Vi tycker att alla bör besöka denna svenska ö minst en gång i livet, då Gotland har så mycket roliga aktiviteter att erbjuda oavsett vad man tycker om att göra. Vi listar här två saker som du kan kika på inför din resa till Gotland.

LUMMELUNDAGROTTAN

Norr om Visby så hittar du det mycket populära grottsystemet Lummelundagrottan, Sveriges största grottsystem. Här hittar du underjordiska grottor som verkligen imponerar och hit strömmar massor av besökare från hela världen. Ett perfekt besök om du ändå har bokat in några dagar i Visby.

RINGMUREN RUNT VISBY

Visby är en väldigt pittoresk stad i Sverige som omges av sin berömda ringmur. En stor fördel med Visby är att du även enkelt kan ta dig runt till fots eller på cykel, så att du hinner upptäcka mer av staden och se hela ringmuren. Dagsvandringar erbjuds också av flera turistbolag och är ett populärt val av personer som vill lära sig lite mer om Visbys historia.

Men utöver detta så finns det även massor av andra saker som du kan göra och boka in dig på. Naturen på Gotland är fantastisk, så om du älskar friluftsliv och vandring så finns här mycket att hämta. Glöm heller inte att ta en tur till Fårö!