GOTLAND ÄR VACKERT OM HÖSTEN

Nu har sommaren återigen lämnat oss och hösten har börjat sprida sina vackra färger över vårt avlånga land. Hösten är en perfekt säsong för långa promenader längs Gotlands underbara kust. Tack vare strandskyddet kan allmänheten njuta av stränderna utan avbrott och vandra längs havet helt fritt. Men vi ska inte glömma bort svampplockningen! Det är en annan underbar aspekt av hösten och på Gotland finns det en massa god svamp att upptäcka på det vackra landskapets unika kalkrika marker.

Om du plockar svamp på Gotland kan du förvänta dig kremlor, riskor och trumpetsvampar, plus en del ovanliga svampar som inte finns på så många andra ställen. För de som är lite mer äventyrligt lagda och vill ha lite mer action kan vi rekommendera surfing, vilket kan bli riktigt spännande när höstvindarna ligger på. Några av de populära surfställena är Ekeviken på Fårö där det kan uppstå riktigt stora vågor. Tofta, Sandviken och Kallbadhuset i Visby är några fler exempel på bra surfplatser.

Så varför inte fylla på båtens förnödenheter på Happy Yachting och göra er redo för en tur till Gotland i höst? Där har de allt man behöver för ett bekvämt och välutrustat båtliv. I deras fyndlåda kan man göra klipp på allt från varma kläder, flytvästar och t-shirtar. De har också en avdelning med kampanjvaror med allt från smarta tekniska prylar till olika typer av klädesplagg, solpaneler och rengöringsprodukter. Med en välutrustad båt kan man ge sig ut på kort varsel och göra det mesta av höstens vackra månader.