DRÖMMER DU OM ATT FLYTTA TILL GOTLAND?

Har du ett sommarhus på Gotland, men drömmer i hemlighet om att bo där på heltid? Eller längtar du helt enkelt till Gotland och vill bosätta dig där istället för på fastlandet? Vet du, det går att göra!

Det är inte säkert att det blir enkelt, men det behöver å andra sidan inte vara riktigt så svårt som du kanske tror att det är heller. Och stora drömmar kan det vara värt att kämpa lite för att förverkliga. Här kommer våra tips om hur du kan tänka med jobb och bostad. Lycka till med din drömflytt!

FIXA JOBBET

De flesta av oss behöver ett jobb för att försörja oss. Men en flytt till Gotland måste inte innebära ett nytt jobb för alla.

En del jobb fungerar att utföra även på distans eller med en flexibel arbetsplats. Prata med din arbetsgivare om du tror att det skulle kunna vara en lösning för just dig. Ibland kan det även fungera att arbeta hemifrån en längre period, och sedan vara på plats för avstämning och synkning under några dagar i månaden.

Har du redan ett eget företag är det kanske enklare ändå. Då kan du ju själv bestämma om det fungerar för dig att arbeta på Gotland större delen av tiden istället. För att hålla kontakten med kunder och leverantörer kan du hyra in dig på fräscha kontor i Stockholm och jobba där någon vecka i månaden.

Med det sagt så finns det förstås jobb på Gotland också. Kolla vad som annonseras ut på arbetsförmedlingen eller LinkedIn.

HITTA BOSTAD

Så till det roliga! Var på Gotland vill du bo? Och hur vill du bo? På Gotland finns det alla sorters boende, från de enklare stenhusen, till lägenheter och arkitektritade villor. Vad du väljer beror på vad du gillar och tjockleken på din plånbok.

Om du ska flytta på heltid till Gotland kan det dock vara värt att lägga bort de allra mest rosafärgade glasögonen. Det är inte ett sommarhus du letar efter, utan ett hus där du kan bo även på vintern när de isande vindarna viner. Du vill antagligen ha både el och vatten, och inte alltför primitiva förhållanden.

Är du händig kan du givetvis renovera en enklare bostad, men tänk på att renoveringar tar tid. Även om du anlitar hantverkare så kommer det behövas tid, speciellt under sommaren. För du är inte ensam om att vilja ha hantverkarhjälp på Gotland…