PLANERA DIN RESA TILL GOTLAND

Gotland är en svensk ö i Östersjön. Eftersom platsen ligger en bit från fastlandet kräver det en viss planering att resa dit.

BOKA BOENDE

Det finns en mängd boendealternativ att välja på inför din Gotlandsresa. Under högsäsong måste du boka boende långt före avresan, då rummen på ön snart fullbokas. Den här tiden innebär inte bara vanlig sommarsemester utan stora evenemang på Gotland. Från den politiska Almedalsveckan till upplevelserika Medeltidsveckan – det händer mycket på ön under sommaren.

Så vad kostar det att hyra ett semesterboende på Gotland? Vi skulle säga att prisklassen ligger på samma nivå som ett hotell i Stockholm City, alltså på en normal nivå. Om du föredrar att bo innanför ringmuren i Visby kan det vara aktuellt med ett hotellrum eller en lägenhet, men annars finns det många campingplatser och hus du kan bo på och i under din resa till Gotland. Att hyra ett hus på Gotland för dig närmare den fina landsbygden och naturen på ön…

BOKA FÄRDSÄTT

När du ska planera inför din resa till Gotland är det en god idé att börja i en ände. Vi rekommenderar att du börjar se över hur du ska ta dig till ön – ska du resa med färja eller flyg?

Vilket av färdsätten du än väljer hamnar du väldigt nära Visby centrum, den största staden och orten på Gotland. Hamnen ligger bara ett stenkast från ringmuren och flygplatsen ett par kilometer utanför stadskärnan.

Gotlandsfärjan går från två orter på det svenska fastlandet: Nynäshamn mer i norr och Oskarshamn mer i söder. Det tar ungefär tre timmar att åka färjan mellan fastlandet och Gotland.

På Gotlandsfärjan finns en mängd bekvämligheter såsom restaurang, butik, biograf och sköna sittplatser, vilka såklart underlättar överfarten mycket. Många kan ändå föredra att ta flyget till Gotland, då resan går fortare.

Gotlandsflyget tar mellan 40 och 60 minuter, beroende på om du flyger från Stockholm (kortare flygtid) eller västkusten.